TV OnLine

encep dkk (gsp)


BANYOLAN

Kacai jadi saleuwi kadarat jadi salebak

Kacai lain nek mandi tapi nek noong nu ibak
Sapanjang jalan Soreang moal weleh diaspalan
Sapanjang tacan bunkeyang moal weleh dirojokan
Kacang cilik kacang cinok kacang panjang gegeberan
Hayang teuing ka SiDenok ngan hanjakal tos jaweran


00.bahan promo bojegan nyengirr..
Aki: barudak,kadarieu yeuh…kumpul..!!!
c-o: aya naon ki? Aya naon??
Aki: aki boga tarucing yeuh,,cing tebak nya…
c-o: sok aki,siap..
aki: kunaon tukang baso nakolan mangkok?
Cp: nya atuh mun nakolan bedug mah kena disangka lebaran,,,
On: hooh cep,komo panakolna make sirah maneh mah…cocok!! hahaha…
Cp: yee,,,maneh mah kitu onah…
Aki: salah…3x! ari ceuk maneh naon onah..???
On: mun nakolan sirah si encep mah ke disangkana nakolan baso mereun..
Aki: salah keneh…! Hayang terang jawabanna? Mangkana,dangukeun GSP Nyengirr.
      Saban dinten minggu,tabuh 18 sampe tabuh 21 wengi.
c-o: jadi jwb na naon ki? Hooh,jwbana aki..
aki: kunaon tukang baso nakolan mangkok? Nya ku sendok atuh,,mun ku palu mah    
      kena peupeus mangkokna….
On: palu mah pake nakol sirah si encep ki,ngabelentrang,,hahaha….
a-c: ngaburinyai...hahaha…

75. insert banyol bakat(bhn promo bojegan)
A: Saha anu bisa seuri salila tilu jam teu eureun-eureun?" 

b: urang bisa! samalah mah,ti isuk sampe keun ka peuting"

A: ilok ah..?? bener eta the? Kumaha tah carana???
B: gampang,carana panteng wae GSP,komo di gelaran nyengir mah ,,
    dijamin!!!
A: Hade! Hartina maneh geus euweuh harepan pikeun cageur deui.

Lantaran maneh mah aya bakat jadi penghuni RSJ."


*********************************************************************************
001.insert banyol ngimpi
Orang Jawa :    "Mas abdi wengi ngimpen

Orang Sunda :   "ngimpen naon mas?"
Orang Jawa :      "Ngimpen bobo jeung nu geulis."
Orang Sunda :    "Kumaha dina jero impenannana?"
Orang Jawa :      "Pokona endah pisan ngan pas abdi gugah nu geulis teh hento aya,                                                        pan abdi teh kesel ah abdi teh bobo deui we. Eh ngimpen deui."
Orang Sunda :                   " ngimpen naon deui mas?"
Orang Jawa :                      "Ngimpen gaduh acis seueur pisan. Pas abdi gugah dicabakan dina                                                       pesak calana, acisna hento aya ah abdi teh kesel bobo deui we. Eh abdi ngimpen deui"
Orang Sunda :                   "Ngimpen naon deui mas?"
Orang Jawa :                      "Ngimpen ee"
Orang Sunda :                   "Kumaha tah?"
Orang Jawa :                      "Pas abdi gugah, dicabak teh aya ee teh. Hahahahahahaha....

Orang Sunda :                   “pikasebeleun….!!!”


002. insert banyol encep
Encep : "Pa, Encep enjing bade ulangan Matematika. Pami Encep kenging peunteun 10, bapa bade masihan naon ka Encep?"

Bapa : "Bapa bade masihan duit saratus rebu..!"
Encep : "Alim ah saratus rebu mah, sarebu wae nya, Pa?"
Bapa : "Naha, Cep?"
Encep : "Saratus rebu mah cape ngetangna..



003. insert banyol ibu guru
Supir : "Dupi ibu ngawulang di SD?"

Bu Guru : "Muhun"
Supir : "Ngawulang Seni...?"
Bu Guru : "Sanes"
Supir : "Agami...?"
Bu Guru : "Sanes..."
Supir : "Ngawulang naon atuh..?"
Bu Guru : "Ngawulang Bahasi....!"
Supir : "Ooo...hh..!" Ceuk supir bari nincak gas.



004. insert banyol bayi ngaleueut
…diangkot aya orok ceurik hyng nyusuan,tpi indungna era.
Ibu:        enggeus atuh,tong ceurik wae..!!
Supir:    hayangeun nyusu meureun ibu..
Ibu:        yeuh,pek tah,,buru atuh nyusuna sing seubeuh!!!
Orok:    ngaleueut a,,,!!
                (nawaran ka nu aya di angkot,tuluy ngaregot…)


005. insert banyol ema lieur
Ema:     jang siraman itu kembang nu dihareup alukan mah,,,
Ujang: pan keur hujan ma,,
Ema:     nya make payung atuh,jang…
Ujang: yeh,,,

006. insert banyol taraje/rel kareta..??
Ema:     uklik maneh ker naon??
Uklik:   ih,puguh ker naek taraje.dititah ku si bapa meneran kenteng bocor..
                Tapi teu nyampe-nyampe,,bapa mh nyieun taraje teh kapanjangan teuin,,
Ema:     lain taraje kapanjangan,awas itu kareta rek liwat,,,,
                Yehh,,Dasar si uklik..!!! rel kareta dianggap taraje,,,

007. insert banyol hayang montok
Uklik:   teh mun hayang montok siga teteh carana kumaha teh?
Teteh: gampang,ngeueum wae dina minyak tanah sapoe-sapeuting…!!!

008. insert banyol meser paku
 Uklik:  mang meser paku sakilo
mang:   dibungkus jang?
Uklik:   kana piring mang,sakalian make sambel nya…

009. insert banyol hakan sapatu
Uklik:   rek kamana teh?
teteh:    ka tukang sol sapatu,
Uklik:   rek naon?
teteh:    rek ngongkonkeun sapatu nu mamah,titah dihakan…

010. insert banyol ngopi
Uklik;   heuayy,,,tunduh euy…
Coco:    ngopi atuh,coy..!!
Uklik:   nginum kopi mah erep sagelas.
Coco:    lain diinum,purulukeun kana panon…!!

011. insert banyol FotoCopyDuit
Bapa:    bu,yeuh pake balanja
Ibu:        bapa,,piraku ngan sakieu mah,,?? Pan kaperluan teh loba kacida.
                can dapur,can balanja,can barudak,sakolana,jajanna,itu-ieu,tetek-bengekna..
Bapa:    enggeus…!!!kadieukeun duitna,urang dipotokopi…



012. insert banyol brebes
Uklik:   mang ari ieu empang teh aya laukan henteu sih?gening euweuh brebes-brebes,,,??
Mang:   brebes mah di cirebon atuh uklik.
                Barina oge ari maneh nanaonan nguseupan lobang jalan raya,,??
Mun arek, ditanduran Sakalian..!!!
haling itu mobil rek laliwat..!!!

013. insert banyol Profesi-tor
A:            sebutkeun pagawean sukses.. nu tungtungna-tor!!
B:            doktor ah,
A:            Rektor..
C:            professor..
D:           tapi bapa urang mah teu sukses,,
A:            naon kitu pagawean bapa maneh?
D:           maling motor….

014. insert banyol Mepende
A:            keur nanaonan eta mang ngagorolong-gorolongkeun drum teh?
B:            ssstt,,,!! Urang keur mepende si dean….tong gandeng bsi hudang..
A:            si dean na mana??
B:            ieu sih dijero drum…

015. insert banyol anak kuntil
Ibu:        hee barudak,geura arampih geus magrib!!
                Bisi aya kuntilanak,ke dibawa maneh….
Ujang:   ah,da budak eta oge diluar wae….
Ibu:        eta mah pan anak kuntilanakna,,,,

016. insert banyol peuyeumReturn
Mang:   peuyeum,,peuyeum…
Ujang:   mang peuyeum mang!
Mang:   seep jang..
Ujang:   naha ditawarkeun?
                Lain,ari mang kamana wae?meni karak nongol deui,,,
Mang:   naon kitu??,,kangen nya ka mang..?
Ujang:   geer…itu jalan pantura geus barohak deui.
isukan urang pesen 19ton nya,saayana weh,,,
mang:   pake nambal deui jang?
Ujang:   ah lain,urang ganti jalanna ku peuyeum kabeh.
                Ameh tong seeur teuing nu cilaka mang,
                bisi sireum hideung liwat pan katingali….
               

017. insert banyol geger otak
A:            batur urang karunya euy,,,
B:            kunaon kitu?
A:            geger otak gra-gara mengbal…
B:            piraku kang ah,,,??kumah caritana bisa sampe kitu?
A:            teu pira,ngan paketrok tuur…


018. insert banyol ksetrum
A:            aduh,leungeun urang kekerenyedan euy,,,
B:            eta teh rek nampanan rejeki sigana mah,,rek meunang duit boa euy …
A:            lain rek meunang duit,ieu cinggir urang asup ka colokan listrik…


019. insert banyol ngawarahAnak
A:            kang,mun anak si akang badeg ngawarahna kumaha?
B:            ku urang mah sok langsung weh dikepret …
A:            eh,,lepat eta teh kang.tong make kekerasan atuh,papatahan sing hade..
B:            masalahna anak urang mah ari dipapatahan teh sok nonjok…


020. insert banyol uyupXcipunagara
Dok:      ibu,sakit naon?
Ibu:        mag dok,sering kambuh...
Dok:      oh,,ieu obatna,,dileueut 3x sehari nya bu…
Kade makan na sing teratur nya bu,,sadinten 3x weh…
Ibu:        upami tuangna 3x,leueutna sbrha kali dok..??
Dok:      sakali weh…
Ibu:        gening,,??
Dok:      sakali oge da kali na kali cipunagara,,,


021. insert banyol Xcipunagara
Mang:   jang,ker naon sorangan wae disisi cipunagara?
Jang:      ker ngangon bebekna si bapa,itu bebekna.
Mang:   ooh,,ari ieu kali cipunagara the jero hnteu jang?
Jang:      hnteu mang,deet.mung sadada …
Mang:   ah,nu bener jang…ujang nyaho timana?
Jang:      itu sih,bebek keur garuyang….

022. insert banyol esCendol
Gan:       mang es cendol sagelas.
Mang:   mangga es cendolna gan..
Gan:       mang,gening teu amis,,??
Mang:   pan cenah tadi esCendol,teu make gula..
Gan:       padahal ari gulana eweuh mah,sambel ge sawios mang..
Mang:   tuda gula teh mahal gan,teu kauji…!!
Gan:       mang,naha es cendol the teu karasa cendolna?
Mang:   nya moal karasa da nyarangkut di kumis…

023. insert banyol hayamKokoreh
A:            kang,nu kokoreh eta hayam saha?kokoreh the moro kadieu wae,,
B:            emangna ngorehan maon nyah?
A:            itu,,jalan pantura…nepi ka barohak kitu…
B:            heu,,sugan the enya…
                Barina da jalan pantura mah barohak the lain ku hayam.
A:            kunaon kitu?
B:            dicocoran entog tatangga…

024. insert banyol SPBUdara
A:            boss setor bos…
B:            kumaha ojegna rame?
A:            hmm,,sepi puguh bos..
urang mh ke mun boga anak titah jd pilot ah,tong jiga bapana jd tikang ojeg,,,
B:            heueuh.urang ge hayang anak urang boga perusahaan pesawat terbang.
C:            tah,ari urang mah,,kusabab urang tukang bensin eceran,urang hayang boga anak the boga perusahaan Pom Bensin udara, bisi aya pesawat nu kabeakan bensin pas keur hiber,,

026. insert banyol TukangKrdit
Mah:      neng,ngkin upami aya tukang kridit kadieu,
wartoskeun mamah na nuju ka arisan kituh nya,
neng:     kah,,enya….
Tk:         asalmlkm….
Neng:    wlkmslm,,emang tukang kridit nya..?
                Saur mamah,mamahna nuju ka arisan.
Tk:         arisan dimana neng?
Neng:    teu terang,ke urang ditaroskeun hela nya…
                Mah…arisan the bumina dimana?

027. insert banyol merekAnjing
A:            nyandak naon eta kang?boneka?
B:            ucing kang…
A:            hade euy,,alus pisan…meni herang kitu buluna,,
                Aya teu jualanna kang? Jeung naon merekna eta ucing the?
B:            aya kang,nu impor merekna tomi
A:            ari nu local?
B:            asep

028. insert banyol sapatuBorontok
Mang:   a,bade sapatu,sandal,sarae a…mirah.
A:            mang ari sapatu nu kieu aya nu lain na teu?
Mang:   aya,mangga kantun dipilih.
                Si aa hyong nu kumaha? warna hideung, bodas?
                Apa nu borontok?
A:            wah,,sigana nu borontok alus yeuh,hargana sbrha mang?
Mang:   mirah,ka si a amah juh-lima weh..
A:            gening mahal…??35 mang lah,,
Mang:   harga pasna weh,juh-puluh…
A:            ges mang,35 wae..da urang mah btuhna ge sabeulah…

029. insert banyol ngukur Monas
A:            kang ari nu nyieun monas saha nya?
B:            nya tukangbangunan ath,
A:            hebat nya,meni luhur pisan,,
                Sabaraha meter nya eta the luhurna,,??
B:            nya upami si akang panasaran mah cobian weh ukur..
A:            carana kumaha? Pan eta monas the,uluh,, luhur kacida,,
B:            carana,golerkeun hela monasna tuluy diukur,ges diukur tangtungken deui.berress..

030. insert banyol pacul
A:            pacu,pacul
B:            mang ceuba ningali pacul the..
A:            mangga-mangga..
B;            Nu ieu alus teu?
A:            tah,nu ieu sae kang..
B:            ah,,angger alus ge pacul mah nyapekeun..

031. insert banyol bak karet
A:            parabot-parabot,barade,parabot dapur yeuh…
B:            mang aya bak karet?
A:            aya..
B:            bak nu ieu karetna asli teu?
A:            asli atuh,,sok weh cobian gegel…

031. insert banyol PAMANUKAN
A:            Pamanukan sekarang mah enak ya,,,,
B:            Enak gimana kang…???
A:            Ya enak,,bebas parkir dimana aja,ditengah jalan sekalipun.
                Terus bebas buang sampah kapanpun dan dimanapun,
                Terus,Kalo musim hujan bisa beternak lele dan berkebun di tengah jalan raya…
                Gimana gak enak coba,,,bebas ber-expresi,hahaha….
B:            Dasarrr…

032. insert banyol nanya ka ucing
A:            nanaonan eta? munding tong dibawa2 kajero atuh euy…
B;            si uklik lieur sugan budak teh ,,ucing disebut munding…
A;            naon da urang mah lain nanya ka mang,,
B:            sih nanya kasaha??
A:            heueh nanya ka ucing eta…

033. insert banyol abok
A:            NgeDrink trus,,,tambah deui coy…
B:            Tong loba teuing euy bisi abok…
A:            Urang mah moal mabok. Hehe…
                Lain,itu bulan the alus euy,,meni caang pisan…
B:            Ngaco,,eta mah matahari atuh euy…
                Nt abok nya…??
A:            ke,urang tanyaken ka nu liwat,,
                Tuh,aya nu liwat… hey kang,,kadieu..!!
C:            aya naon boss..??
A:            ceuk si akang,itu bulan apa matahari?
C:            Duka atuh a,da abi mh wargi enggal…

034. insert banyol uangSial
A:            akang tukang bohong…!!!
B:            bohong naon?,ari nenk,,,
A:            gajian akang bulan kamari mana?
B:            pan tos dipasihken sadayana ka nenk kamari…
A:            ari eta amplop nu coklat nu dicepengan,eusina naon?
B:            ooh ieu, ieu mah uang sial.
A:            uang sial…?? Naha?
B:            nya sial,,tos disumputken, angger weh kapanggih…

035. insert banyol esLemon+Cuka
A:            bi meser es jeruk…
B:            sabaraha jang?
A:            hiji wae bi,,,
B:            iyeuh es jerukna jang..
A:            bi,gening es jerukna haseum,,dicukaan nya??
                Teu cios meserna ach,,,

036. insert banyol anakDomba
A:            (eeh,saha itu nu ker leumpang??siga-siga popotongan,,,coba urang tanya,,)
                Neng…???
B:            eh,akang…?!
A:            neng kumaha kabarna?
B:            alhamdulillah kang,kumaha sawalerna si akang?damang?
A:            alhamdulillah sehat,neng tos nikah?
B:            alhamdulillah,parantos,,akang tos nikah?
A:            eu,,alhamdulillah minggu kamari parantos lahiran.hehe…
neng tos gaduh anak?
B;            alhamdulillah,putra abi mah nembe 6 sasih tos tiasa ngorandang…
A:            eleh ku nu urang, saminggu tos tiasa lulumpatan…
B:            bener eta the kang??
A:            bener,,ke urang dicalukan,,”jalu come here jalu…!!
D:           beeeeee…!!!

037. insert banyol encep

Ibu:    encep, piraku karak jam salapan geus balik maneh sakola the,,,bolosnya???"
encep: henteu,tadi di sakola encep tiasa ngajawab patarosan ti ibu guru
Ibu:    wah hebat maneh cep.. teu biasana,,ari patarosanna kumaha?"
encep: saha nu nimpug ibu???

038. insert banyol keSurga

Guru : barudak,, saha nu hayang ka surga, cung!” 
barudak: hayang!!!                                                                                                                             Guru : encep,naha maneh teu ngacung???
encep: saur bapa,upami tos uih ti kasakola teu kenging kamana-mana cenah,,,

039. insert banyol sendok kopi
Dok: naon anu dirasa ku aki??
Aki : puguh dok,aki the sok nyeri ieu panon the,,
Dok: mmm,,, biasana aki ngaraoskeun nyeri panon the wayah kumaha ki??
Aki : pami enjing-enjing dok,,pokona upami aki ngopi,,pasti weh aya nu  pating garecos kana panon,,
Dok: ooh,,jadi kieu ki,,tah engke-engke deui pami aki ngopi,sendok urut ngaduk kopina tunda,jadi moal nyolok kana panon aki….

040. insert banyol ngimpi
A:  urang keur peuting ngimpi serem pisan euy,,,
Bc:ngimpi naon euy…???
A:  ngimpi diudag-udag jurig euy,,,meni asa nu nyaan the..hiyyy,,,
C:  maneh mah memeh sare teu maca doa hela mereun,,,mantak ge,mun rek sare maca doa hela…
B:  heueuh siga urang,gara-gara sare teu maca doa hela,,ehh malah ngimpi dipacok oray,artina naon nya??
A: teuing,rek meunang kabogoh sigana mah,,ari maneh cicing wae,keur peuting ngimpi naon? Hayo ngimpi jorok nya???
C: teuing ngimpi naon nya,,teu ngimpi rarasaan mah..
Ab: piraku,,,maenya,,,
C: pan keur peuting mah urang gaplehan…

041. insert banyol cacing pita
Ibu         : sok encep,rek nanya naon maneh..???
encep : bu ari cacing pita the nu sapertos kumaha sih?

ibu         : nya ari cacing pita mah sapertos pita cep...
encep : berarti cacing sawah sapertos sawah ?

 

042. insert banyol segitiga
Guru      : " encep! Kamu maju ke depan! Coba kamu gambarkan segitiga sama kaki di                    papan!"

encep    : "Maaf bu, teu tiasa!!!..."
Guru      : "Kamu teh gimana, masa menggambar segitiga sama kaki aja gak bisa!"
encep    : "leres bu,encep mah teu tiasa…upami ngagambar segitiga ngangge panangan                   encep tiasa…
Guru      : "???????"


043. insert banyol fine”wae
Guru      : Encep,sebutkeun kumaha hubunganana pancasila sareng UUD’45
Encep   : eeu,,sae pa! saterang encep mah tara cekcok,tara parasea.. rukun pa..!!

044. insert banyol bubur&jambu
Encep   : mang meser bubur ayam samangkok
Mank    : ieuh jang bubur ayamna
Encep   : mank,naha bubur ayam the taya ayamna..???cenah bubur ayam…
Mank    : emangna ujang mun meuli jambu monyet,aya monyetan…???

045. insert banyol mentri2cina
Mentri kebersihan :
ke mo cheng, she sa phu, thong sam pah, thong kat pel, kho tor an

046. insert banyol nasgor+es the
A: selamat datang di restoran kami pak, silahkan duduk,, mau pesen apa pak???
B: eeeu,,tolong nasi gorengnya satu porsi ya mbak…
A: dengan senang hati pak,,,
B: enggak,mbak,2x! dengan es the manis saja …

047. insert banyol pagaweanEma+bapa
A: barudak,sebatkeun nami sareng padamelan ibu sareng bapa masing-masing..!!
     Encep..!!
B: ibu,sarjem.bapa warjo…
A: ari pagawean…???
B: ibu sareng bapa encep mah gawena,pasea bu…

048. insert banyol Mr.banjirSatuur
A: Mister-mister…katanya ditempat Mister banjir ya???
M: yes,,many people died,banyak orang-orang mati tenggelam..so I migration to Indonesia
A: wow,,ngeri…memangnya seberapa gede banjirnya Mister..???
M: Cuma selutut…
A; selutut..???
M; yess,selutut patung liberty…

049. insert banyol aki&Kulkas
Aki: encep..2x! kadieu maneh…
Cep: aya naon ki..???
Aki: maneh ngome lampu kamar mandi nya???
unggal aki ka kamar mandi lampu the mun lawang dibuka sok hurung sorangan,mun ditutup pareum.jeung loba kadaharan deuih,pabalatak…urut maneh nya??
Cing atuh sing hideng maneh the cep,ulah ulinan kadaharan dijero kamar mandi..!!!
Cep: atuh da et amah kulkas,aki!! Pantesan ari encep muka kulkas bau hangseur..!!!

050. insert banyol ftoSblmOp  
A: nenk….
B: kah,,,
A: sabenerna mah akang the tos lami aya hate kadua leutik ka neng the,,
B: tapi kang,,
A: kunaon kitu..?? neng teu percanten ka sarieusan akang??
B: nya,,neng percanten… tapi masalahna foto ieu kang…
A: eeh,,poto saha eta? Ooo,,gara-gara nu di poto eta neng nolak cinta akang??
     Saha sih eta? Calon suami neng??
B: kang,sabenerna mah neng ge sami cinta ka akang,cuman masalahna,,ieu the poto neng saacan operasi plastic..!!!
A: ….????

050. insert banyol upil ipul
A: ngome naon maneh cep?? Meni anteng pisan,,,??!! Cing urang ningali…!!
B: ehehe,,hayang nyaho wae maneh mah,onah..!!!sok naganggu kasenangan batur,,,
A: koret nakerr,,,nambut heula atuh encep,,meni pedit pisan maneh mah,,,
B: ieuh atuh,,meni maksa maneh mah onah,,,
A: iiiihh,,,unik nya,herang siga palastik tapi kenyal siga karet,meunang timana ieu cep???
B: meunang ngeduk ti irung si ipul…!!!
A: ENCEEEPP…!!!!!!

051. insert banyol encep-onah
A: onah,maneh mah ngaran teh meni goreng pisan,,,onah markonah
B: daripada maneh,encep,,,eweuh lanjutanna…
A: yeeh,,maneh teu apal,onah?? Pan ngaran urang aslina asep juklinov..
B: uluh,,ngaran maneh hebat pisan cep,siga ngaran bule,,turunan rusia nya,,??
A: nya sunda atuh onah,,
B: ari eta juklinov na meunang mulung timana???
A: juklinov the singkatan ti jumat kliwon 5 november,onah…

052. insert banyol sigaManeh…
A: enceep,,,encep…!?
B: kunaon maneh the,onah..!!?? cengar-cengir,, mesam-mesem,, rundat-rindat,,
Kasurupan dedemit sisi kali cipunagara boa..??? hiyy,,,,
A: hehe,,encep the gagak nya,,hayam siga maneh…
B: munding oge siga maneh,onah,,,,

053. insert banyol dokterLove
A: kang,urang sabenerna mah salila jadi dokter the ngarasa teu enak euy,,,
B: na kunaon kitu dok…???
A: sok aya perasaan ka pasien-pasien urang….
B; nya wajar atuh dok,sebagai lalaki normal mah,komo deui pan dokter the msh bujangan
A: enya sih,,tapi masalahna pan urang mah dokter hewan kang,,,

054. insert banyol BangsatTolol
A: peuting tadi imah urang kabangsatan euy,,,
B: euleuh,,naon wae nu dibawa ku si bangsat teh euy..????
A: teu pira,ngan HP dua siki…
    Ngan eta,aya ku tolol eta si bangsat the…
B: na tolol kumaha kitu..???
A: nya tolol weh,,sakitu panto teu dikonci,eh malah asup lewat jandela…
B: emangna tamu..??? ngetok panto hela,,, ngucapkeun salam hela memeh asup the,,
   
055. insert banyol TesMata
A: punten dok,abdi the gaduh panyawat gangguan panon..
B: ohh,mangga sateuacan diparios urang dites hela nya ibu..
A: muhun mangga dok,,
B: tah ibu,ieu aya macem-macem gambar  mata uang dunia.
     coba ibu sebatkeun hiji-hijinanya,,tah ieu gambar artos naon ibu?
A: dollar…
B:  anu ieu..??
A: dinar…
B: tah,pmi nu ieu…???
A: nya ieu mah atuh rupiah,dokter…
B: tos cekap,,waduh..ibu gaduh panyawat panon akut bu,parah…bahaya ieu mah,,
A: panyawat naon namina dok???
B: mata duitan..!!!

056. insert banyol miluNaek
A: keur naon maneh encep..??
B: ngerjakeun PR, aki…aki,aki ari 3x4 the sabaraha nya ki..???
A: ari baheula mah keur jaman aki masih sakola,3x4 the 12,tapi duka ari ayeuna mah..
    Meureun naek cep,jadi 1200,, teuing 1500,,bisa jadi leuwih,,,
B: naha ki???
A: pan jaman ayeuna mah serba mahal cep,serba naraek,,,!! Bisa eta oge jadi milu naek…

057. insert banyol Antisipasi
A: shelly,tolong panggilkan dokter  ya,penyakit jantung saya kambuh nih,,,
B: siap,boss..!!
A: awas,,jangan kaya kemarin ya,,masa beli 3kotak pizza mesti 3x bolak-balik,,,???
    Bodoh sih boleh,tapi jangan kebangetan donk…!!!
B: iya pak..ya sudah,saya pergi dulu ya pak…
A:ya udah,cepetan..
B: boss,,,dokternya udah datang..
A: kok banyakan shell,,,??? Trus yang bapa-bapa ini siapa???
B: tenang boss,,yang ini apoteker,buat meramu obat boss,,
    Yang ini pak ustadz,buat ngasi tuntunan sama boss,,
    Nah,yang lainnya tukang gali kubur,,buat jaga-jaga kalo boss gak sembuh-sembuh..
    Bener kan boss,,,???
A: shelly…!!!

058. insert banyol kecelakaan
A: keur peuting kamari mah di jalan pantura aya kecelakaan beruntun euy,,
B: sing bener ahh,,???
A: serius…!!
B: kumaha tah??sabaraha urang nu maot?
A: nu saurang langsung maot ditempat,2luka parah,3luka ringen,4sehat,5sampurna…

059. insert banyol maot
A: kunaon maneh leweh euy,,???diputuskeun ku kabogoh???
B: urang sedih euy..tadi dokter nelepon,bapa urang maot isuk tadi cenah…
A: innalillahi wainailaihirojiun,,,sing sabar nya…
B: ……
A: tah,eta telpon angkat heula,,,
B: haloo..
A: na kalah ka ngabedasan mewek the,,,
B: lanceuk urang,,,
A: kunaon lanceuk maneh..??
B: lanceuk urang oge bapana maot…
A: ???

060. insert banyol
Ibu A : “barudak jaman ayeuna mah baradung nya,,,

Ibu B : “muhun bu,abdi watir puguh putra abdi kacandakeun lingkungan…
Ibu A : "untung anak urang mah hnteu,,!!"
Ibu B : "maenya?, emang anak ibu teu pernah ngaroko?!."
Ibu A : "teu!"
Ibu B : "can pernah mabok!?"
Ibu A : "Nteu!"
Ibu B : "Wah , anak ibu memang luar biasa!!., umur sabaraha taun ayeuna?!"
Ibu A : "Dian nembe 6sasih,minggu payun…!"


061. insert banyol Ngidam
"Nya hayang naon atuh Sarjem..nyiram teh hese-hese teuing ! ditawaran bala-bala godeg, diasongan gorengan alim, dibebenjokeun ku comro ngabalieur… "
"Tuh....hayang itu Kang..! hayang pais mercy " Ceuk Bi Surti bari nunjuk Mercy anu keur ngabeuleuyeur dijalan.

"Duh...utun wayahna hidep teh jadi geuning ngelayna..!"


062. insert banyol Mirip
"Neng kunaon melong wae ka abdi ?"

"Mirip caroge eneng nyah..?"
"Sanes..!"
"Mirip bentang filem.?"
"Sanes..!"
"Nya mirip saha atuh..?"
"Mirip anu ngajambret kongkorong abdi..!"


063. insert banyol teuPira
“teu sangka ente bet jadi kieu euy,,,watir urang mah…”.
"kang,omat…engke bisi urang eweuh umur,Hampura urang nya, Salila usaha bareng teh urang sok

boga peta licik. Kungsi salingkuh nyokot duit 50 juta, kungsi
ngajual rasiah perusahaan ka saingan urang, malah kungsi rucah sagala jeung pamajikan ente. tepi ka pepegatan jeung ente."
"Kitu deui kuring euy, kudu dihampura. Ente tepi ka kieu teh sasat pamolah urang. Tadina mah sugan teh moal tepi ka kieu. Teu pira padahalmah, kuring teh ukur murulukeun bubuk racun kana cikopi ente!"


064. insert banyol sanggup
"Kumaha Ujang, sanggup teu makean pamajikan ?" ceuk naib.

"Sanggem," 
"Sanggup maraban?"
"Sanggem," angger lalaunan
"Sanggup ngimahan?"
"Sanggem," beuki lalunan.
"Sanggup mondokan?"
"Sanggem pisan!" pokna tarik


065. insert banyol sajabina
"Sim kuring hoyong disayagikeun kamar caket kolam renang, aya akses internet, salon, toilet, sareng sajabina."

Waktu eta pamuda datang ka eta hotel, manehna reuwas kacida sabab di
eta kamar anu dipesen tea kasampak hiji awewe geulis. Eta awewe
maturan meresan babawaan bari katenjona kawas rek terus ngilu
maturan.
"Ke, dupi anjeun saha ?" pamuda nanya.
"Oh, abdi teh 'sareng sjabina' tea!"


066. insert banyol sasakolaan
Indung :"Naha mani raribut kieu geuning nuju arameng naon atuh?"

Barudak : "Apan nuju sasakolaan."
Indung : "Piraku aya disakola mani raribut kieu ?"
Barudak : "Apan nuju teu aya guruna!"


67. insert banyol 50+50=150 (uy+klik)
guru : "Upami encep dipasihan artos ku mamah 500, ku apa 500, janten sabaraha encep gaduh artos?"

Ita : "Janten 1500 pa!"

guru : "Har, naha?"

Ita : "Apan encep tos gaduh ieu 500!"


068. insert banyol nabrak posPulisi
Lalaki 1 : "Kamari mah uing ditewak Pulisi."

Lalaki 2 : "Na kunaon kitu ?"
Lalaki 1 : "teu pira ari masalahna mah. Pedah uing nyupiran bari
mabok, terus mobilna diteumbragkeun ka na pos penjagaan."
Lalaki 2 : "Mun aing nu jadi pulisina, geus digantung meureun euy!"


069. insert banyol napi
Sipir : “sabaraha taun dei ente kaluarna ti ieu pangbuian the euy,,,?” Napi : "lila keneh,11taunan deui,, Pa, upami abdi ngadonorkeun darah, bakal kenging  penghargaan naon ?"

Sipir : "Nya bakal meunang karinganan hukuman tangtu nanage".
Napi : "Upami hoyong langsung bebas kedah ngadonorkeun naon Pa?"
Sipir : "sigana, kudu ngadonorkeun nyawa euy, dijamin langsungbebas".


070. insert banyol jadiTamu(uy+mey)
p.gr : "onah, upami tos ageung hoyong janten naon?"

Ade : "Hoyong janten.... tamu pa guru!"
p.gr : "Har..naha?"
Ade : "Apan ambeh dipasihan kueh ku mamah, da ari ngadamel kueh the sok kangge tamu."


071. insert banyol cita-cita(uy+klik+lk)
Guru : "Cing Soleh, naon cita-cita maneh lamun geus gede jaga?"

Soleh : "Hoyong janten ustad Pa Guru."
Guru : "Heueuh alus, cocok jeung ngaran. Ari maneh, encep hayang

            jadi naon?"

encep : "Abdi mah hoyong janten Persiden Pa Guru!"
Guru : "Si!! cik sing nalipak maneh atuh, da teu pantes euy, maenya

            aya ngaran persiden encep!?"



072. insert banyol garut
Saurang Bapa keur ngabageakeun anakna nu tas ti Garut.

Reni : "Tah ieu Pa, jeruk Garut, mangga raosan geura, mani amis sareng matak seger..."
Nina : "Nina mah ngabntun dodol Garut, mangga cobian Pa, mani amis teh"
Bapa : "Ari silaing mawa naon Jang ?"
Ujang (bari nunjuk kana irungna anu bareuh) : "Ieu bah yeuh,irung anyar diteunggar domba Garut,meni bereum moyodok,euceuy kieu,,sami ie ge amis tur segerr…".


073. insert banyol teler
Odon : "Dan, kaman euy pamajikan maneh, mani sepi kieu, tara

            tisasari henteu gogorowokan arai datang uing ka dieu teh?"
Udan : "Tuh...di kamar keur ngagoler".
Odon : "Ari kitu, keur gering nya?"
Udan : "Lain euy, keur teler....kudewek disina ngaroko eta tah, ari  

            hayang senang siga batur mah.."

Odon : "Wah, silaing mah kacida teuing euy, tepi ka kituna ka
             pamajikan."


074. insert banyol gulatvslukis
Saurang pelukis anu awakna kacida begangna narima laporan ti

babaturanana. "Kabogoh silaing kamari ieu dibabawa ku si Bejo anu juara gulat tea. Naha silaing bet cicing bae? Dasar belegug!"
"Silaing anu belegug mah!" ceuk si pelukis. "Na teu kadeuleu kumata silaing dina lukisan ieu pinuh ku urut nyundutan roko kuring,"
ceuk manehna deui bari nunjuk lukisan si Bejo.



076. insert banyol gedungBawahTanah (st.uy)

“kumaha fer,ges disiapken sagalana ker ngabangun hotel tea??
Ibu mah teu hayang nyaho nanaon. Rencana nyieun hotel 5 tingkat anu aya di bawah tanah tea kudu ngawujud…!!!.
"Mangga ku abdi dilaksanakeun. Namung kinten-kintena ibu sanggem kedah direncangan ku mahluk-mahluk bawah tanah sapertos cacing,beurit, cucunguk,jsb....?
"Geus...geus....batalkeun bae lah...hiiiyy,,," si Ibu bibirigidigan


077. insert banyol teuCios
Aki   : "Geus dibejakeun ka Ustad, yen Aki geus cageur?"

Incu : "Atos Ki!"
Aki   : "Kumaha ngabejakeunana ?"
Incu : "Pa Ustad, tahlilan teh teu cios..."


078. insert banyol ngerok(uy.klik)
A: cep,,,kadieu hela sakedeung…
B: aya naong ki..??
A: pang ngerokeun tonggong aki yeuh,,aki asup angin sigana mah,,
B: ngerok kumaha ki?te tiasa ah encep mah,,
A: piraku te bisa mah cep,,??nya ges,ngagambar tulang weh atuh…
B: tah mun ngagambar tulang mah encep tiasa,,

079. insert banyol warnaAngin(mey.klik)
A: onah maneh nyaho teu naon warna angin?
B: memangna angin aya warnaan cep?
A: nya aya atuh,onah,,,
B: nyaho timana maneh?
A: pan kamari si aki asup angin,pas kuurang dikerok tonggongna the warna na bereum,,,
     Tah cek si aki cenah,mun dikerok warna na bereum berarti asup angin..
B: berarti mun kitu mah angin the warna na bereum nya cep??

080. insert banyol rata-mancung(mey,klik)
A: onah” cek batur mah urang siga nu di tv cenah,siga saha nya?
B: heueh bener,,siga irwansah,cep..sarua hehe,,,
A: jeung irwansah?? sarua naonna?
B: sarua mancungna cep,,
A: ah,pitnah maneh mah onah,,
B: ye,,pan ari irwansah mah nu mancung the irungna,ari maneh mah beteungna,,
A: aahh,si onah ngece ka urang abong irung urang teu mancung,,
B: memangna maneh boga irung cep?
A: ari ieu nu ieu,,tah!
B: sugan urang mah eta the jejengkok,,,hahaha…
A: Ihhh,,awas siah maneh,onah….!

081. insert banyol ngaca(uy.klik)
A: ari maneh nanaonan cep peuting-peuting kieu ngome kaca?
     Tengah peuting ieu the,wayahna sare,,tuh tingali jam 12.  ngalindur sugan,,,
B: ah,henteu bah,,nya hayang terang langsung weh,siga kumaha mun encep ker  
     sare…

082. insert banyol saumuran(uy.klik)
A: Cing atuh jang diajar teh sing getol....tuh tingali....si pian mah

    najan saumur jeung ilaing,jadi bintang palajar disakolana,...

    meunang bea siswa…
B: bapa.....tuh obama ge najan saumur bapa geus jadi presiden,

    ari bapa...?"


083. insert banyol aringet dei(co.uy)
A: Kaduhung euy..nginum obat ieu..!"
B: Na obat naon eta?

a: obat ameh pinter

B: Na kunaon kitu? pahili jeung engrin..?"

a: Lain euy..hutang urang aringet deui...!"


084. insert banyol roda kahirupan(+.-)
A: Yeuh, sing sabar bae Nyai, hirup mah muter jiga roda. Sakapeung di

    handap, sakapeung deui di luhur

B: Tapi naha Kang hirup urang mah di handap bae geuning ?"

A: Hih, ngaran na oge pan roda Nyai. Sakali-kalieun pasti bae aya
    macetna!"


085. insert banyol alergi 0(uy.klik)
B: mangga pasen salajengna bapa,,
A: euhh,,kieu Dokter, sababaraha waktos ieu abdi teh janten alergi upami
    ningali angka 0 teh," 

B: Wah, panyakit anyar deui jigana mah Pa, kumaha tah gejalana ?"
A: Puguh nyeta dok, panyakit teh kumatna ukur waktu si Sujang anak
    abdi nyebutkeun deretan angka 0 tina duit anu dipentana. Beuki loba
    angka 0 na beuki nyanyautan kana hulu teh dok."


086. insert banyol ngingu(mey.klik)
A: Kunaon maneh ceurik onah?" 

B: Manuk cangkulileung urang paeh cep, Mangkaning di
    ingu ti keur karak megar cep..."
A: Lah,pira ge manuk atuh onah, make diceungceurikan sagala maneh mah.

    urang mah yeuh, basa di tinggalkeun maot ku Aki,teu ceurik da." 

B: Nya meureun da maneh mah teu ngingu aki ti leuleutik,"


087. insert banyol lauk cai(st.klik)
A: Ma,tah ieu lauk meunang encep nguseup ti sawah,,
     langsung goreng nya ma,cep lapar yeuh..
B: nya kumbah heula atuh,ngarah langsung digoreng," 

A: Teu kudu dikumbah atuh Ma, da sapopoena ge lauk mah aya
    dina cai!"


088. insert banyol setan(mey.klik)
A: onah,maneh ningali teu tadi di TV berita criminal??
B: hooh,,ningali urang ge cep,sararieun nya..???
A: Kumaha jadina nya euy lamun kabeh manusa lalampahanana jarahat
    kabeh....?"

B: Nya puguh weh bakal loba setan anu jaradi pangangguran
    meureunan nya cep..???"


089. insert banyol huntu(mey.klik)
A: cep kumaha?huntu anu sok nyeri bae teh tos di cabut ka dokter gigi,cep?"
B: geus kamari…

A: Kumaha atuh ayeuna ? geus cageur ?"
B: Teuing atuh onah. Apanan huntuna ge di tinggalkeun di tempat praktek
    dokter,,"


090. insert banyol betmen(4an)
A: dina pupuh kinanti Wayah naon cenah budak leutik teh ngapungna Yat ?" 

B: Peuting, Pa guru," 
A: Neangan naon cenah Min ?"
C: Neangan nu amis-amis pa," 
A: Saha atuh eta anu ngapung teh cep ?"
D: Betmen, bapa !"


091. insert banyol kacamata(uy.klik)
A: Cik atuh encep ari rek sare-sare teuing mah buka heula helm teh!"
B: Har, ari aki! pan kamari ge encep ngimpi jalan-jalan make   
    motor,teu make helm pan ditewak polisi!"
A: heug atuh,sakalian weh tah jeung motorna bawa sare kumaneh
    kadinya…!!

092. insert banyol salah make(mey.klik)
A: kunaon  maneh eta leumpangna mundur kitu cep siga undur-undur wae,,,??
B: ehh,puguh urang salah makekeun baju,,jadi weh leumpangna mundur…
A: emangna maneh teu cape leumpang model kitu..?? mantak naon dibenerkeun hela,,,
B: puguh hese pan kancingna ditukang.ari maneh nanaonan make jungkir balik kitu???
A: puguh urang oge salah makekeun baju,,
     ari sugan urang mah calana model anyar,,,

093. insert banyol sieun(mey.klik)
A: cep,urang mah sieun pisan euy ka guru pisika the,,
B: ilok onah?sieun kunaon kitu??
A: emangna maneh teu sieun cep?pan sakitu galakna,,,sangar !!
B: da urang mah leuwih sieun ka kaca,onah..
A: naha cep??
B: pan basa kamari ge basa cita-cita urang hayang jadi presiden,
     Dititah ngaca kuguru eta,bari popolotot…

094. insert banyol ngiler(mey.klik)
A: keur panas-panas kieu mah enakna ngabaso,nu ladaa the,,nya cep,,???
     (sresett..)Ngabayangkeunna ge asa ngacai urang mah,,
B: ahh,hnteu da urang mah..
A: mun ngarujak sih,kumaha??
B: hnteu,,biasa wae da..
A: Naon atuh numatak maneh ngacai cep..???
B: mun urang ker sare…

095. insert banyol heueuh(uy.klik)
A: maaf pak saya mau Tanya,
     apakah benar masyarakat jawa barat mayoritas berbahasa sunda?
B: muhun,leres,,ari ade timana?
A: oh,saya dari Sumatra,kuliah di jawa.
     sekarang saya sedang melakukan analisis budaya dan bahasa daerah,hususnya dijawa.
    tapi pak,,sebelumnya saya menanyakan pertanyaan tadi kepada seorang  
    kakek,jawabannya ‘heueuh’,kemudian kepada seorang ibu,jawabannya ‘enya’
    dan sekarang bapa menjawab ‘muhun,leres’
B: oh,,itu karena tingkat pendidikannya berbeda.
    Yang jawab ‘heueuh’ itu pendidikannya rendah.
    yang jawab ‘enya’itu  pendidikannya SMP atau SMA.
    nah,,kalo yang jawab ‘muhun’ itu kuliah atau sarjana…
A: oo,,jadi bapa ini sarjana donk..??
B: atuh nya HEUEUH…!!!

096. insert banyol saribuk(mey.uy)
(krrriiiiing….tlpn)
A: halloo,slmkm…
B: wlkmsalam,neng bapa aya?
A: bapana nuju sibuk..
B: ari mamah aya..??
A: mamah oge nuju sibuk puguh,saribuk sadayana..
B: na nuju saribuk naon atuh naeng..??
A: ihh,,apan nuju ameng meong sumput sareng neng…

097. insert banyol arloji(un.mey.klik)
A: Arloji bapa dewek mah merekna oge Rolex. Salian ti bahan tina emas

    teh, ditaretes berlian deuih,
B: Anu lanceuk dewek oge Casio. Lengkep sagala aya, ti mimiti ukuran
    sekon tepi ka kalkulator,
A: Nya alus nu bapa dewek atuh, Enya ari erlojina mah erloji murah, tapi gancangna   

    teu eleh ku erloji mahal."

098. insert banyol PR2(st.klik)
A: tah kitu,belajar.. sing pinter gerah cep sakola teh,,tong siga bapa maneh,nyahona
    kana maen kartu weh...???
B: euhh,,keur ngerjakeun PR ma..
    Ma,ari 3x4 teh sabaraha sihh,,???
A: ari maneh,eta PR keur bulan kamari can angges keneh wae,,
    yeuh ku ema dipagahan yeuh,,3x4 teh sarua jeung 3 na 4x..
B: enya sabaraha ema...???
A: yeuh tingalikeun panangan ema.ieu 3,ditambah 3.sabaraha?
B: 6
A: tambah 3..???
B: 78,9!!
A: tambah 3 dei...???
B: sapuluh,,,
A: tos sapuluh...???
B: tos sapuluh teh mun teu salah mah J,Q,K..

099. insert banyol nyontoan(mey.klik)
Ibu guru: "encep,maneh nanaonan eta tembok dicorat-coret?"

encep: "eh ibu,punten ibu..encep mah cuman nyontoan bu.."
Ibu guru : "nyontoan naon model kitu? Nyontoan ka babaturan supaya pipilueun nyorat-nyoret tembok???"
encep:"sanes bu.nyontoan,mun nyorat-nyoret tembok siga kieu,pasti dicarekan ku ibu…


100. insert banyol reungit(mey.klik)
A: keur peuting urang meni teu bisa sare euy,,reungit meni patingharieng kana ceuli...!!
B: ih puguh,diluar negri mh aya polisi nu maot gara-gara reungit.onah.
A: ih gelo nya reungit luar negri mh,,kumaha caritana cep?
B: teu pira,kan manehna the ker sare,aya reungit kana cepil katuhu na.
     Kaliwat jengkel,’cegg’ weh kana pestol,tuluy ditembakkeun ka reungit tdi,,
A: reungitna beunang katembak cep?
B: duka,,ngan peluru lebet kana kuping,,

101. insert banyol abstrak-konkrit(uy.yop.mey.klik)
Guru : "Mar, naon ari anu disebut abstrak?"

ipul : "Henteu kongkrit Pa."
Guru : "Kumaha maksud henteu kongkrit teh, onah?"
onah : "Teu kongkrit teh hartosna teu tiasa katingal, teu tiasa
           dirampa, tapi hakekatna aya."
Guru : "Alus, cing bere conto, cep!"
encep : "kutuna si onah, Pa!"


102. insert banyol gunana arloji(uy.cep)
Guru:  encep naha maneh mah datang ka sakola teh kabeurangan wae..???
Pan maneh make jam tangan,,naon gunana eta maneh jam tangan sadua-dua???
Encep: eeh,,pan ameh encep tiasa ngabentenkeun,sabarah menit jam tangan kenca sareng jam tangan katuhu,,,,

103. insert banyol asal-usul-usil(uy.mey.klik)
Encep: aki-aki,pan encep kan name aslina asep,naha jadi encep?
Aki:        pan tadina,indung maneh ker hamilna ngidam endog ceplok,jadi weh encep…
Onah:    jadi encep the singkatan ti endog ceplok nya ki?? Hehe,,Ari urang sih,ki??
Aki:        tah,mun maneh,onah..sigana ker ngidamna,oncom nu ngeunah.nu make samara..
Encep:  jadi tergantung ker ngidamna nya ki?? Kumaha mun si soleh jeung si juhro?
                Naha jadi oleh jeung uhro?
Aki:        tah mun si oleh mah,ker leutikna olol leho …
                Jeung uhro,untung hirup oge…

104. insert banyol ngimpiNguseup(st.klik)
Ema:     geus peuting ieu the cep,geura sare…tong ngome useup wae maneh..
Encep:  enya ma,terang encep ge,rek sare ieu ge…
Ema:     nya simpen atuh useupna, tong dibabawa ka tempat sare atuh cep…
Encep:  iih,ema..kamari encep ngimpi,eta sawah nu digigir imah seueur laukna ma..
rek diuseupan ku encep ah.sugan can diala ku nu boga sawah

105. insert banyol kalangkang(mey.klik)
Onah:    keur naon maneh cep?? Kurah-koreh di nu bala?
Encep: kamari urang nimu duit,ku urang the disimpen weh ditempat sekitar dieu..
Onah:    tempat nyimpenna kamari kumaneh dicirian teu cep?
Encep:  nya dicirian atuh,onah..
Onah:    emang cirina naon cep??ngarah urang bisa mantuan neangan…
Encep:  cirina kalangkang tangkal kalapa...

105. insert banyol untung…(mey.klik)
Onah:    kamari urang hampir katipu ku tukang samangka euy,,
Encep:  na katipu kumaha kitu onah???
Onah:    hooh katipu,,pan kamari the urang meli samangka,cek nu dagangna samangka the jerona beureum,sikina jarang,malahan pokna the, jerona kolot jeng dijamin moal tiis sagala..
Encep: hooh,terus…
Onah:    eeh,pas rek balik,untung weh pas rek naek ka sado, eta samangka the murag,jadi kanyahoan eta tukang samangka the bohong…

Encep: hooh,pan harita urang ge milu mantuan mulungan samangka nu maneh,,ngan hanjakal samangka na padeukeut pisan kana kotoran kuda,nya hooh atuh kacabak,meni ngabolewak onah,,untungna teu katincak…. 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar